12banner1 - Galerie Header
Caută

Catalog general

Ordonare:


Fantani arteziene

Fântânile arteziene proiectate și construite de societatea noastră sunt de o varietate foarte mare, începând de la cele simple, compuse dintr-un bazin de polipropilenă, o duză arteziană și o pompă de alimentare, până la fântâni complexe, cu cuve subterane, jeturi de diverse forme și mărimi, cu funcționare alternativă, comandate de vane cu servomotor și cu dispozitive de siguranță ce opresc instalațiile în cazul în care viteza vîntului depășește anumite limite.



Dezumidificatoare

În cazul piscinelor interioare este o condiție obligatorie – pe lângă o izolație termică adecvată a construcției, prin eliminarea punților termice – utilizarea sistemelor sau a aparatelor pentru dezumidificarea aerului. Prin utilizarea acestor aparate se va preveni formarea condensului și implicit, apariția igrasiei și a mucegaiului.

Dimensionarea sistemelor de dezumidificare se realizează, pentru fiecare caz în parte, pe baza unei fișe, complectate de solicitant, fișă ce conține dat referitoare la volumul încăperii, suprafața luciului de apă, suprafața pereților exteriori, suprafața și tipul geamurilor, temperatura apei, temperatura aerului, număr de utilizatori, perioadă zilnică de utilizare, tipul piscinei, alte surse generatoare de vapori de apă, etc.

Tipul și prețul sistemelor se vor stabili, de la caz la caz în funcție de calculele de dimensionare făcute pe baza datelor furnizate de Dvs.

 

FIȘA DE DATE PENTRU DIMENSIONARE

 

Nume:

Adresă:

Adresă e-mail:

Telefon:

 

Tip bazin:                        â–¡ piscină                         â–¡ hidromasaj

Caracter:                        â–¡ privat                           â–¡ public

 

Date piscină:   - Temperatura aerului:                          º C *

                        - Dimensiuni încăpere:                          m³

                        - Suprafața pereților exteriori:              m²

                        - Suprafața geamurilor:                        m²

                        - Alte surse generatoare de vapor de apă:    â–¡ dușuri                         â–¡ saună

                        - Ventilator de decompresie:                          â–¡ da                               â–¡ nu

 

Date bazin:      - Temperatura apei:                             º C

                        - Suprafața luciului de apă:                  m²

                        - Nr. utilizatori:                                     persoane

                        - Perioada de utilizare zilnică:              ore/zi

                        - Luciul de apă acoerit:                        ore/zi

                        - Caracter:                                           â–¡ skimmer      â–¡ rigolă perimetrală

 

ATENȚIE: În cazul utilizării piscinei la valori diferite ale caracteristicilor ( temperatura apei, temperatura aerului, ore de utilizare, etc.), decât cele comunicate mai sus, valorile de evaporare pot diferi semnificativ, motiv pentru care nu ne asumăm răspunderea pentru buna funcționare a instalațiilor furnizate numai în condițiile respectării valorilor de mai sus.

 

*) Este recomandat ca temperatura aerului din încăpere să fie cu 1 – 2º C mai mare decât temperatura apei în piscină.



Tobogane pentru copii

Pentru aquaparcuri și pentru bazine destinate copiilor există o serie de tobogane de dimensiuni reduse, de la formele cele mai simple până la forme de caracatiță, balenă, broscoi , etc.



Jocuri acvatice pentru copii

Pentru dotarea bazinelor pentru copii, există o serie de jocuri acvatice - poate o denumire mai corectă ar fiȘ terenuri de joacă acvatice – dotate cu tobogane dispositive de cățărare, jeturi de apă și cascade având forme foarte variate, fiecare teren putând avea o tematică proprie, cu ar fi “corabia piraților”, “aqua tower” , sau “aisberg”



Sisteme dozatoare

În vederea ușurării dezinfecției apei în piscine, se utilizează diferite aparate și dipozitive de automatizare.

Cele mai simple aparate dozatoare sunt cele plutitoare, care așezate în piscină pot fi încărcate cu 1-2 tablete de clor sau brom cu dizolvare lentă. O variantă cu o autonomie mai mare sunt dozatoarele tip DOSSI care au capacități cuprinse între 3 și 30 kg de clor sau brom.

În cazul piscinelor publice și a celor cu volumul mare, se recomandă utilizarea dispozitivelor dozatoare automate comandate de micropricesor care în funcție de necesități, pe lângă clor și substanță de reglaj pH, pot doza și soluție algicidă și floculant.



Iluminat subacvatic

Iluminatul subacvatic se realizează prin intermediul proiectoarelor subacvatice. Aceste proiectoare se montează prin intermediul unor nișe speciale în peretele bazinului. Proiectoarele subacvatice clasice sunt cele de tip halogen de 300 W/12V. Aceste proiectoare fiind răcite cu apă, este interzisă utilizarea lor în cazul în care nu sunt acoperite complet de apă. Pentru bazine de hidromasaj și fântâni arteziene există proiectoare speciale de dimensiuni mai reduse de 50 și 80W.

O generație mai nouă, o reprezintă proiectoarele LED, care pot fi colorate sau albe. Proiectoarele LED sunt comandate de un modulator prin intermediul căruia se pot schimba culorile, automat sau cu o telecomandă.



Consumabile si piese de schimb

Materialele consumabile pentru piscine, în afară de substanțele chimice pentru tratarea apei, sunt în primul rând materialul filtrant – cuarț granulat, care este indicat să se înlocuiască după fiecare 3-4 ani de funcționare, precum și materialele mărunte cum ar fi becurile pentru iluminatul subacvatic, periile de aspirator subacvatic, sau foliile de protecție termică pentru vară.

Pe lângă materialele consumabile, asigurăm și piese de schimb, pentru pompe, filtre și alte aparate și dispozitive de tratare și filtrare.



Conservare pentru iarna

 

În timpul iernii piscinele nu se golesc !

            Pentru evitarea deteriorărilor provocate de precipitațiile și intemperiile din timpul iernii, piscinele se pregătesc pentru această perioadă a anului.

            Conservarea pentru iarnă se realizează în următorul mod:

-          Se elimină o anumită cantitate de apă din piscină ( nivelul apei rămase să fie cu 10 – 15 cm sub duzele superioare de recirculare ).

-          Duzele de recirculare se înlocuiesc cu dopuri speciale.

-          Conductele, filtrul și schimbătorul de căldură se golesc de apă.

-          Pompa de recirculare se demontează și se depozitează într-un loc ferit de umezeală și îngheț.

-          În apa rămasă în piscină se toarnă un lichid de conservare. Dozarea se realizează conform instrucțiunilor de pe eticheta lichidului de conservare.

-          Pe luciul apei se așează o pătură termoizolantă, ce va proteja piscina de îngheț.

-          Peste pătura termoizolantă se va așeza o prelată lăcuită pe ambele fețe. Dimensiunile prelatei vor fi mai mari decât cele ale bazinului cu cca. 1 m pe fiecare latură. (Ex. Piscina de 8 x3m va fi acoperită cu o prelată de 10 x 5m )

-          Prelata se va ancora prin șnur de fixare și țăruși metalici sau cârlige. Rolul acestei prelate este de a impiedica acumularea precipitației în bazin și prin acesta creșterea nivelului apei.

În cazul piscinelor cu dimensiuni mari, acest procedeu fiind foarte costisitor, protejarea bazinului se realizează prin intermediul „corpurilor de îngheț” care se „înșiră” perimetral sau în formă de cruce ori „X” pentru a prelua presiunea gheții formate.