12banner1 - Galerie Header
Caută

Catalog general - acoperiri

Ordonare:


Folii de protectie termica

Prin utilizarea foliilor de protecție și a sistemelor de acoperire nu se obțin piscine acoperite, aceste sisteme au doar rolul de a proteja piscina și a reduce pierderile de temperatură.

Cea mai simplă modalitate de protejare a piscinei se realizează prin intermediul foliilor de protecție. Acestea sunt confecționate din folie de PVC dublă “ cu bule de aer”, croite după forma bazinului. Folia plutește pe suprafața apei, când piscina nu este utilizată, fiind fixată de cilindrul unui dispozitiv de înfășurare ce permite rularea ei în timpul utilizării. Dispozitivele de înfășurare  sunt confecționate din oțel inoxidabil, ele putând fi, fixe sau mobile (dotate cu roți). La montarea acestor dispozitive se va avea grijă ca fixarea sau așezarea lor să fie pe acea parte a piscinei în care se găsesc diuzele de recirculare. În acest caz sistemul de recirculare-filtrare va putea funcționa chiar dacă luciul de apă este acoperit cu folia de protecție. În caz contrar folia poate fi adunată într-un capăt al bazinului. Prin utilizarea acestor tipuri de folii de protecție, pierderile de temperatură al apei, din timpul nopții se pot reduce la 1-2ºC. Acest sistem de acoperire nu se va folosi în timpul iernii, ea neputând asigura o protecție suficientă, materialul fiind deteriorat de îngheț.Sisteme de acoperire cu policarbonat

Sistemele de acoperire pentru piscine, cu placi din policarbonat in structura din profile de aluminiu, sunt concepute si construite prin acordarea unei atentii deosebite rezistentei mecanice si a astabilitatii din punct de vedere static. Montajul profilelor prin intermediul elementelor de asamblare ( suruburi si piulite ), nu afecteaza aspectul estetic al sistemului.

Profilele din aluminiu cu suprafete protejate, au o constructie care impiedica deformarea structurii, permitand segmentilor o deplasare usoara. Suprafetele de acoperire propriu-zise sunt realizate din placi de policarbonat cu grosimea de 10 mm termoizolate cu cellule de aer, sau de 4mm compacte, stabilizate fata de radiatiile UV.Sisteme de acoperire cu lamele PVC

Sistemele de acoperire cu lamele, reprezintă o variant mai estetică și mai modern al acoperirii cu folie de protecție cu bule de aer. În acest caz folia este înlocuită cu un system de lamele ce plutește pe luciul apei. Sistemele de înfășurare în acest caz sunt automatizate, prevăzute cu motoreductor și în cele mai multe cazuri cu telecomandă.

Dispozitivele de înfășurare pot fi montate apparent la un capăt al bazinului, submersibil în bazin sau submersibile într-o rigolă special construită în acest scop, la variantele de piscine la care s-a prevăzut acest sistem încă din fază de proiect.

Avantajul acestui sistem constă și în faptul că oferă protecție și înpotriva căderii accidentale în piscină a copiilor mici și al animalelor de companie.