Catalog general - piscine
Ordonare:
Piscine din polipropilena
Acest tip de piscine se construiesc conform unei tehnologii germane din plăci de polipropilenă de înaltă calitate, cu grosimea de 6 mm, culoare albastră, stabilă față de acțiunea razelor ultraviolete și suprafață antiderapantă. Plăcile de polipropilenă sunt croite după forma piscinei ce urmează a fi construită și se asambleză prin sudură.
Piscinele cu lungimea de până la 8 m și cu lățimea de până la 3 m se execută în atelierele societății noastre și se transportă oriunde în țară. Cele care depășesc aceste dimensiuni, se construiesc la fața locului, în săpătura deja pregătită pentru piscină.
Aceste piscine se vor posta obligatoriu în pământ, doar cele cu formă circulară pot fi plasate suprateran, celelalte forme nefiind autoportante. La introducerea piscinelor în pământ se poate opta pentru două variante: adâncirea totală în pământ, sau îngroparea parțială ( minim 2/3 din adâncime ), caz în care de jur împrejurul bazinului se va executa un taluz de pământ cu lățimea de cel puțin 1 m. Varianta îngropării parțiale este recomandată în cazurile în care nivelul pânzei de apă freatică nu permite execuția unei săpături mai adânci.
Pentru stabilitatea bazinului este necesară turnarea unei fundații din beton armat cu grosimea de 15 – 30cm ( în funcție de dimensiunile piscinei ), prevăzută cu cel puțin un rând de armătură. Este deosebit de important ca această fundație să fie perfect netedă și orizontală. După poziționarea bazinului pe această placă de fundație – sau finalizarea construcției la fața locului – efectuarea racordărilor la sistemul de recirculare-filtrare și încercarea acestuia, se începe umplerea cu apă și concomitent cu aceasta, turnarea de jur-împrejur, pe lângă pereții exteriori a unui strat de beton de rigidizare, cu grosimea de aproximativ 15 – 20 cm, fără armătură și cofraje. Această operație de betonare laterală se execută de către specialiștii noștrii, din materialul ( sort și ciment în saci ) pus la dispoziție de beneficiar, costul manoperei fiind inclusă în prețul piscinei.
Piscine din beton armat
În cazul piscinelor construite din beton armat, structura se va realiza de o societate de construcții, pe baza unui proiect. Pentru aceste tipuri de bazine, vă stăm la dispoziție cu furnizarea și montajul elementelor de legătură între piscină și sistemul de recirculare-filtrare, furnizarea și montajul instalațiilor și echipamentelor de filtrare, tratare chimică, încălzire, iluminat subacvatic, etc., precum și cu livrarea materialelor de impermeabilizare și finisaj interior. Pe lângă acestea, vă putem oferi proiect tehnic de execuție pentru piscină, cuprinzând atât proiectul de rezistență cât și cel hidraulic. De asemenea în cazul finisajelor interioare cu mozaic de sticlă, vă stăm la dispoziție cu specialiști pentru asistență tehnică.
La fel ca și în cazul piscinelor construite din polipropilenă și aceste piscine pot fi realizate cu skimmere sau cu luciu de apă controlat prin rigolă perimetrală.
În cazul piscinelor din beton armat cu skimmere, în momentul finalizării lucrărilor de armare și cofrare, skimmerul, piesele de traecere pentru duze, sifonul de pardoseală și corpurile pentru proiectoare se vor fixa în cofraj pentru a fi direct înglobate în beton. Din acest motiv aceste piese diferă față de cele utilizate la piscinele din polipropilenă.
În cazul piscinelor din beton armat, cu luciu de apă controlat prin rigolă perimetrală, în loc de setul de skimmere și duze de recirculare, vor fi necesare rețeaua de conducte de alimentare a duzelor de pardoseală plasat în radierul bazinului, sifonul de pardoseală, corpurile pentru proiectoare și eventualele piese de trecere pentru duzele aspiratorului subacvaic ori duzele de aspirație și de refulare a diferitelor sisteme și aparate de hidromasaj.
Toate piesele ce se vor îngloba în structura de beton al bazinului vor fi astfel alese încât să fie compatibile cu tipul finisajului interior ce urmează a fi făcut. Astfel există un tip de piese pentru piscinele ce urmează a fi placate cu gresie sau cu mozaic de sticlă și un alt tip pentru cele finisate cu liner.
Sisteme de filtrare monobloc
Dacă piscina nu a fost dotată din construcție cu sistem de recirculare-filtrare, respectiv cu elemente de legătură între bazin și sistemul de filtrare, soluția ce mai simplă pentru realizarea unei filtrări eficiente este utilizarea unui sistem de filtrare monobloc.
Montarea sistemului nu presupune realizarea de spărturi sau orificii în pereții bazinului și nici de săpături pentru conducte în jurul bazinului.
Schimbatoare de caldura
Schimbătoerele de căldură tubulare, confecționate din oțel inoxidabil sau titan, sunt destinate încălzirii apei în piscine. Pentru a putea utiliza aceste dispozitive este necasară o sursă de agent termic – apă caldă sau glicol, la 70 – 80 °C – furnizat de un cazan sau panou solar cu tuburi vidate.
Incalzitoare electrice
Aceste tipuri de încălzitoare se utilizează de regulă pentru volume mici de apă în piscină, capacitatea încălzitoarelor electrice fiind în general cuprinsă între 3 și 18 kW, cele de 3 kW fiind monofazice iar cele de la 6 kW în sus trifazice. Corpul acestor încălzitoare poate fi din oțel inoxidabil sau material plastic.
Piscine cu skimere
În cazul acestor tipuri de piscine, colectarea apei de la suprafața bazinului se realizează prin intermediul, a unui sau a mai multor skimmere. Numărul skimmerelor se determină în funcție de dimensiunile și de forma bazinului. Skimmerul este un dispozitiv cu un orificiu de formă dreptunghiulară plasată pe peretele bazinului. Prin acest orificiu apa este aspirată de pompa de recirculare și condusă la filtrul cu cuarț granulat. Skimmerele se montează, întotdeauna astfel încât nivelul apei în bazin să fie aproximativ la jumătatea orificiului (gurii) skimmerului, în acest fel fiind stabilită și adâncimea piscinei. Nivelul apei în piscinele cu skimmere este în general cu 10 – 15 cm mai mic decât adâncimea efectivă a bazinului.
Piscine cu rigola perimetrala
Adâncimea apei în piscinele cu luciu de apă controlat prin rigolă perimetrală este identică cu adâncimea efectivă a bazinului. În acest caz colectarea apei de la suprafața piscinei se realizează prin intermediul rigolei perimetrale, de unde apa deversată este colectată într-un bazin de compensare având volumul de minim 5% din volumul piscinei. ( În cazul bazinelor de hidromasaj acest procent va fi de minim 10%, putând ajunge și la 50% în cazul bazinelor cu volum redus și număr mare de utilizatori. ) Din bazinul de compensare apa este aspirată de pompa de recirculare și condusă către filtrul cu cuarț granulat. Apa filtrată este reintrodusă în piscină prin intermediul duzelor de recirculare, plasate în acest caz simetric în pereții sau radierul bazinului.
Filtre cu cuart granulat
O condiție esențială pentru menținerea unei ape cu calități corespunzătoare în piscine, este dotarea lor cu sisteme performante de recirculare-filtrare. Aceste sisteme sunt dimensionate în funcție de volumul bazinului și de caracterul acestuia ( privat sau public ), astfel încât să poată asigura recircularea și filtrarea întregii cantități de apă din piscină într-un ciclu de 4 – 8 ore. Perioada de funcționare a sistemului de recirculare-filtrare se va stabili astfel încât, întreaga cantitate de apă să fie trecută prin filtru de cel puți două ori la fiecare 24 ore.
Acestă filtrare este esențială dar nu și suficientă pentru menținerea unei calități corespunzătoare a apei în piscină. Pe lângă filtrare apa va trebui și tratată cu diferite substanțe chimice.
Este important de știut că o filtrarea apei, fără tratare cu substanțe chimice sau tratare chimică fără filtrare, nu va fi suficientă pentru obținerea unei ape cu calități corespunzătoare în piscină.
Sistemele de recirculare-filtrare de mai jos sunt sisteme complete, care conțin: filtru cu cuarț granulat, pompa de recirculare, valva de selectare cu 6 căi, manometru, aspirator subacvatic, precum și toate racordurile, robineții și conductele aferente, cu manopera de montaj inclus.
În cazul piscinelor cu volumul de peste 200 m³ se vor utiliza sisteme de recirculare-filtrare mai mari, sau grupuri de filtrare ce se vor dimensiona pentru fiecare caz în parte în funcție de dimensiuni, formă, caracter, grad de încărcare, etc.