12banner1 - Galerie Header
Caută

Catalog general - piscine - echipamente

Ordonare:


Filtre cu cuart granulat

      O condiție esențială pentru menținerea unei ape cu calități corespunzătoare în piscine, este dotarea lor cu sisteme performante de recirculare-filtrare. Aceste sisteme sunt dimensionate în funcție de volumul bazinului și de caracterul acestuia ( privat sau public ), astfel încât să poată asigura recircularea și filtrarea întregii cantități de apă din piscină într-un ciclu de 4 – 8 ore. Perioada de funcționare a sistemului de recirculare-filtrare se va stabili astfel încât, întreaga cantitate de apă să fie trecută prin filtru de cel puți două ori la fiecare 24 ore.

      Acestă filtrare este esențială dar nu și suficientă pentru menținerea unei calități corespunzătoare a apei în piscină. Pe lângă filtrare apa va trebui și tratată cu diferite substanțe chimice.

      Este important de știut că o filtrarea apei, fără tratare cu substanțe chimice sau tratare chimică fără filtrare, nu va fi suficientă pentru obținerea unei ape cu calități corespunzătoare în piscină.

     Sistemele de recirculare-filtrare de mai jos sunt sisteme complete, care conțin: filtru cu cuarț granulat, pompa de recirculare, valva de selectare cu 6 căi, manometru, aspirator subacvatic, precum și toate racordurile, robineții și conductele aferente, cu manopera de montaj inclus.

     În cazul piscinelor cu volumul de peste 200 m³ se vor utiliza sisteme de recirculare-filtrare mai mari, sau grupuri de filtrare ce se vor dimensiona pentru fiecare caz în parte în funcție de dimensiuni, formă, caracter, grad de încărcare, etc.Sisteme de filtrare monobloc

     Dacă piscina nu a fost dotată din construcție cu sistem de recirculare-filtrare, respectiv cu elemente de legătură între bazin și sistemul de filtrare, soluția ce mai simplă pentru realizarea unei filtrări eficiente este utilizarea unui sistem de filtrare monobloc.

Montarea sistemului nu presupune realizarea de spărturi sau orificii în pereții bazinului și nici de săpături pentru conducte în jurul bazinului.Elemente de recirculare

      Elementele de recirculare sunt de fapt piesele prin intermediul cărora apa este colectată din piscină, condusă la sistemul de filtrare și prin care apa filtrată, tratată și încălzită este reintrodusă în piscină. În cazul piscinelor construite din beton armat, aceste piese și dispozitive sunt înglobate în structura de beton armat al bazinului, iar în cazul celor prefabricate sun montate prin diferite metode pe corpul bazinului. Principalele elemente de legătură sunt skimmerele și rigolele perimetrale, elemente care împart în două categorii mari piscinele, definind astfel modul de recirculare al apei.

     Skimmerele sunt dispozitivele prin intermediul cărora este aspirată apa de la nivelul luciului, pentru a fi trecută prin filtru și prin eventualele dispozitive de încălzire și dezinfecție.

     Rigola perimetrală este tot un dispozitiv de colectare al apei uzate de la suprafața luciului, cu deosebirea că rigola preia și surplusul de apă dizlocat de utilizatori. Din acest motiv între piscina cu rigolă perimetrală și sistemul de filtrare trepuie intercalat obligatoriu un bazin de compensare ( bazin tampon ) ce are un volul de minim 5% din volumul piscinei. Bazinele de compăensare pot fi construite din polipropilenă, pot fi vase confecționate din polietilenă și în cazul piscinelor publice cu volum mare pot fi construite din beton armat.

      Alte elemente de legătură sunt duzele de recirculare. Aceste piese în cazul piscinelor din beton armat se montează în așa zisele piese de trecere care se înglobează în structura de beton, iar în cazul celorlalte tipuri de piscine de fixează de structura bazinului prin diverse metode. Duzele de recirculare diferă în funcție de debit, de modul de fixare precum și de locul de montaj, respectiv în peretele sau în radierul bazinului.Trepte, scari, dusuri, trambuline

     Elementele ce facilitează accesul în piscine. Scările sunt confecționate din oțel inoxidabil și se fixează pe marginea bazinului. Pentru piscinele cu skimmer se recomandă utilizarea scărilor „STANDARD”, pentru cele cu rigolă perimetrală cele „OVERFLOW”, scările duble fiind utilizabile în cazul bazinelor supraterane.

     Balustradă sau mână curentă de poate monta numai la piscine construite din beton armat.

     Dușurile sunt confecționate din oțel inoxidabil existând o varietate foarte mare începând de la cele simple, până la dușurile duble și triple cu robinet automat de oprire și chiar dușuri solare ce sunt prevăzute cu rezervoare de apă caldă de 20 Lit.

Trambulinele elastice sunt confecționate din rășini epoxidice armate cu fibră de sticlă rezistente la radiațiile UV și sunt realizate în mai multe dimensiuni, de la 1,6m până la 3m lungime.Fund Mobil

     Fundul mobil pentru piscine, este de fapt un grup de 2 sau mai multe platforme construite din polipropilenă, având diferite înălțimi, în funcție de solicitările beneficiarului și au ca scop reducerea adâncimmi bazinului. Platformele au fost concepute pentru a putea diversifica destinația unor bazine cu apă adâncă, pentru înotători, pentru aputea fi utilizate, sau măcar anumite porțiuni din aceste bazine, de neînotători, respectiv pentru copii, ori cursuri de înot. Platformele sunt legate între ele prin cleme ce servesc și ca greutăți ce împiedică deplasarea ori ridicarea lor în bazin. De asemenea, în urma construcției modulare, platformele pot fi ușor introduse și scoase din bazin, fără a fi necesară eliminarea apei. 
Aparate de inot contra curent

     Sistemele de înot contracurent pot fi încastrate din construcție în peretele bazinului, existând variante pentru orice tip de piscină. ( Beton finisat cu mozaic sau placat cu faianță ori căptușit cu liner, piscine din polipropilenă sau din rășini sintetice armate cu fibră de sticlă, etc.)

     Aceste tipuri de dispozitive trebuie prevăzute din faza de proiect al bazinului, corpul aparatului fiind încastrat în perete. Dacă este posibil dispozitivul va fi plasat în porțiunea de perete comun cu spațiul tehnic unde sunt montate instalațiile piscinei. Dacă acest lucru nu este posibil, se va construi un cămin separat pentru acest dispozitiv. Îndepărtarea, respectiv prelungirea conductelor de aspirație și refulare scad randamentul.

     În cazul în care se dorește dotarea unui bazin deja finalizat, cu un sistem de înot contracurent, se poate alege această variantă ce se poate monta și ulterior, fără a fi necesare modificări în structura bazinului. Dispozitivele sunt similare cu sistemele de filtrare monobloc putând fi montate pe marginea bazinului.Dispozitive de masaj cervical

     Sistemele de masaj cervical sunt dispozitive confecționate din oțel inoxidabil sau din polipropilenă, se montează pe marginea bazinului fiind alimentate cu apă prin intermediul unei pompe. În funcție de tipul și mărimea dispozitivului, acesta produce o „perdea” de apă cu lățimea ce poate ajunge până la 60 – 70 cm.  Stând în piscină sub „perdeaua” de apă ce iese din dispozitiv puteți beneficia de un efect de masaj în zona cervicală.