12banner1 - Galerie Header

Catalog general - piscine - echipamente - sisteme de incalzire si de dezumidificare

Ordonare:


Schimbatoare de caldura

Schimbătoerele de căldură tubulare, confecționate din oțel inoxidabil sau titan, sunt destinate încălzirii apei în piscine. Pentru a putea utiliza aceste dispozitive este necasară o sursă de agent termic – apă caldă sau glicol, la 70 – 80 °C – furnizat de un cazan sau panou solar cu tuburi vidate. Incalzitoare electrice

Aceste tipuri de încălzitoare se utilizează de regulă pentru volume mici de apă în piscină, capacitatea încălzitoarelor electrice fiind în general cuprinsă între 3 și 18 kW, cele de 3 kW fiind monofazice iar cele de la 6 kW în sus trifazice. Corpul acestor încălzitoare poate fi din oțel inoxidabil sau material plastic.Panouri solare

Aceste sisteme de încălzire pe baza energiei solare sunt alcătuite din elemente de colectare, care asamblate formează un câmp colector.

Colectoarele din polipropilenă absorb energia solară cu pierderi minime, încălzind apa din piscină.

Câmpurile colectoare se montează, de preferință înclinate la  20 - 40º. Câmpurile colectoare se livrează montate pe un suport din cherestea. Structura NU se montează pe acoperișul casei sau pe alte construcții !

Suprafața câmpului colector necesar pentru încălzirea piscinei, este de minim 0,45 din volumul bazinului.

Modulele de captare au dimensiunile de 3000 x 1200 mm = 3,6 m²

Câștigul de energie este de 400 Wh/m², apa din piscină fiind încălzită până la temperatura de 32 - 33º C.

Câmpul colector se racordează la piscină printr-un circuit independent de sistemul de recirculare-filtrare al piscinei. Sistemul este dotat cu racorduri de admisie și refulare al apei din piscină, cu o pompă de recirculare comandat de un dispozitiv de automatizare cu releu termic, ce va comanda pornirea – oprirea, în funcție de temperatura ape din panoul solar.

Distanța maximă dintre câmpul colector și pompa de recirculare al panoului este de 5m, distanță ce se va reduce în cazul în care câmpul colector se va plasa la o înălțime mai mare de 1m de la nivelul solului.

La cote de înălțime mai mare de 2m, panourile solare vor fi montate prin grija și pe răspunderea beneficiarului !

Aceste panouri colectoare solare din material plastic nu trebuie confundate cu panourile solare cu tuburi vidate, utilizarea cărora presupune dotarea sistemului cu schimbător de căldură și realizarea unei automatizări în vederea preluării eventualelor plusuri de energie termică. Pompe de caldura

Sunt aparatele cu cea mai mare valoare COP ( coeficient ce reprezintă raportul dintre energia consumată și căldura produsă ), datorită suprafeței mari de evaporare.

Toate modelele sunt dotate cu schimbătoare de căldură din titan, cu garanție de 15 ani cu o rezistență ridicată la substanțe chimice și electroliți.

Caracteristici principale:

- Menținerea automată a temperaturii reglate. Datorită sistemului AIR Energy care reglează automat instalația prin comanda sistemului de filtrare.

- Monitor de faze. Sistem de siguranță pentru compresor, la căderea unei faze, sau la inversare de faze decuplând automat aparatul.

- Dezghețare automată. Prin pornirea ventilatorului, unitatea dezgheață evaporatorul, astfel fiind posibilă utilizarea aparatului și la temperaturi exterioare scăzute.

- Carcasă compactă. Carcasa compactă din PVC, conferă siguranță și permite utilizarea controlată, fiind rezistent la coroziune și protejat UV.

- Compresor Scroll. Permite o exploatare silențioasă și eficientă.

- Pregătit pentru automatizare. Ușor de conectal la un calculator sau la o baterie de electrovalve.

- Două termostate. Posibilitatea comenzii independente a încălzirii piscinei și al unui bazin de hidromasaj..

- Randament optim, fără îngheț până la temperatura de 5º C.Dezumidificatoare

În cazul piscinelor interioare este o condiție obligatorie – pe lângă o izolație termică adecvată a construcției, prin eliminarea punților termice – utilizarea sistemelor sau a aparatelor pentru dezumidificarea aerului. Prin utilizarea acestor aparate se va preveni formarea condensului și implicit, apariția igrasiei și a mucegaiului.

Dimensionarea sistemelor de dezumidificare se realizează, pentru fiecare caz în parte, pe baza unei fișe, complectate de solicitant, fișă ce conține dat referitoare la volumul încăperii, suprafața luciului de apă, suprafața pereților exteriori, suprafața și tipul geamurilor, temperatura apei, temperatura aerului, număr de utilizatori, perioadă zilnică de utilizare, tipul piscinei, alte surse generatoare de vapori de apă, etc.

Tipul și prețul sistemelor se vor stabili, de la caz la caz în funcție de calculele de dimensionare făcute pe baza datelor furnizate de Dvs.

 

FIȘA DE DATE PENTRU DIMENSIONARE

 

Nume:

Adresă:

Adresă e-mail:

Telefon:

 

Tip bazin:                        â–¡ piscină                         â–¡ hidromasaj

Caracter:                        â–¡ privat                           â–¡ public

 

Date piscină:   - Temperatura aerului:                          º C *

                        - Dimensiuni încăpere:                          m³

                        - Suprafața pereților exteriori:              m²

                        - Suprafața geamurilor:                        m²

                        - Alte surse generatoare de vapor de apă:    â–¡ dușuri                         â–¡ saună

                        - Ventilator de decompresie:                          â–¡ da                               â–¡ nu

 

Date bazin:      - Temperatura apei:                             º C

                        - Suprafața luciului de apă:                  m²

                        - Nr. utilizatori:                                     persoane

                        - Perioada de utilizare zilnică:              ore/zi

                        - Luciul de apă acoerit:                        ore/zi

                        - Caracter:                                           â–¡ skimmer      â–¡ rigolă perimetrală

 

ATENȚIE: În cazul utilizării piscinei la valori diferite ale caracteristicilor ( temperatura apei, temperatura aerului, ore de utilizare, etc.), decât cele comunicate mai sus, valorile de evaporare pot diferi semnificativ, motiv pentru care nu ne asumăm răspunderea pentru buna funcționare a instalațiilor furnizate numai în condițiile respectării valorilor de mai sus.

 

*) Este recomandat ca temperatura aerului din încăpere să fie cu 1 – 2º C mai mare decât temperatura apei în piscină.