Filtre produse

Conservare pentru iarna

Stoc:La comanda
 

 

În timpul iernii piscinele nu se golesc !

            Pentru evitarea deteriorărilor provocate de precipitațiile și intemperiile din timpul iernii, piscinele se pregătesc pentru această perioadă a anului.

            Conservarea pentru iarnă se realizează în următorul mod:

-          Se elimină o anumită cantitate de apă din piscină ( nivelul apei rămase să fie cu 10 – 15 cm sub duzele superioare de recirculare ).

-          Duzele de recirculare se înlocuiesc cu dopuri speciale.

-          Conductele, filtrul și schimbătorul de căldură se golesc de apă.

-          Pompa de recirculare se demontează și se depozitează într-un loc ferit de umezeală și îngheț.

-          În apa rămasă în piscină se toarnă un lichid de conservare. Dozarea se realizează conform instrucțiunilor de pe eticheta lichidului de conservare.

-          Pe luciul apei se așează o pătură termoizolantă, ce va proteja piscina de îngheț.

-          Peste pătura termoizolantă se va așeza o prelată lăcuită pe ambele fețe. Dimensiunile prelatei vor fi mai mari decât cele ale bazinului cu cca. 1 m pe fiecare latură. (Ex. Piscina de 8 x3m va fi acoperită cu o prelată de 10 x 5m )

-          Prelata se va ancora prin șnur de fixare și țăruși metalici sau cârlige. Rolul acestei prelate este de a impiedica acumularea precipitației în bazin și prin acesta creșterea nivelului apei.

În cazul piscinelor cu dimensiuni mari, acest procedeu fiind foarte costisitor, protejarea bazinului se realizează prin intermediul „corpurilor de îngheț” care se „înșiră” perimetral sau în formă de cruce ori „X” pentru a prelua presiunea gheții formate.

Cele mai vizitate produse