Filtre produse

Panouri solare

Stoc:La comanda
 

Aceste sisteme de încălzire pe baza energiei solare sunt alcătuite din elemente de colectare, care asamblate formează un câmp colector.

Colectoarele din polipropilenă absorb energia solară cu pierderi minime, încălzind apa din piscină.

Câmpurile colectoare se montează, de preferință înclinate la  20 - 40º. Câmpurile colectoare se livrează montate pe un suport din cherestea. Structura NU se montează pe acoperișul casei sau pe alte construcții !

Suprafața câmpului colector necesar pentru încălzirea piscinei, este de minim 0,45 din volumul bazinului.

Modulele de captare au dimensiunile de 3000 x 1200 mm = 3,6 m²

Câștigul de energie este de 400 Wh/m², apa din piscină fiind încălzită până la temperatura de 32 - 33º C.

Câmpul colector se racordează la piscină printr-un circuit independent de sistemul de recirculare-filtrare al piscinei. Sistemul este dotat cu racorduri de admisie și refulare al apei din piscină, cu o pompă de recirculare comandat de un dispozitiv de automatizare cu releu termic, ce va comanda pornirea – oprirea, în funcție de temperatura ape din panoul solar.

Distanța maximă dintre câmpul colector și pompa de recirculare al panoului este de 5m, distanță ce se va reduce în cazul în care câmpul colector se va plasa la o înălțime mai mare de 1m de la nivelul solului.

La cote de înălțime mai mare de 2m, panourile solare vor fi montate prin grija și pe răspunderea beneficiarului !

Aceste panouri colectoare solare din material plastic nu trebuie confundate cu panourile solare cu tuburi vidate, utilizarea cărora presupune dotarea sistemului cu schimbător de căldură și realizarea unei automatizări în vederea preluării eventualelor plusuri de energie termică. 

Cele mai vizitate produse